onsdag 28 februari 2018

Glaskruka till orkide

Det är inte svårt att plantera om orkidéer , bara lite annorlunda än våra. Glas har den fördelen att luftrötterna, för de orkidéer som har dem, . Jag har läst någonstans att det inte är bra att ha orkidéer i genomskinliga glaskrukor. Eller är det bara i solen som det . Under många år fick Helén Nordvall, 3 från Kramfors aldrig sina orkidéer att blomma.


Har namnsdag idag och fick en glaskruka.

Kunde inte låta bli att gå ut för att plocka mossa och plantera om en orkidé. Har en orkide som står i en glaskruka. Jag tycker det ser jättetrist ut att se planteringskrukan genom glaset. Här är superknepet för ledsna orkidéer.


Helen Nordvall lyckades få sina plantor att blomma på två veckor: – Det var helt fantastiskt. Fick en jättefin orkidé när jag fyllde år i en stor glasvas med dekorationer. Vattnet lägger sig i botten på vasen och rötterna från. Efter denna första orkidé har det blivit många, många fler för Anders.


Plantera inte orkidén i en glaskruka.

Den i särklass populäraste sorten i Norden är brudorkidén som trivs . Med sina härliga färgnyanser, vackra blommor och olika sorter är de alla exempel på naturens . Har du orkidéer som slutat blomma? Det finns en enkel lösning som får blommorna att komma tillbaka inom veckor. Men ibland faller blommorna av och växten dör – utan att vi förstår vad vi . Här får du skötselråd och tips för hur du bäst planterar om din orkidé.


Mer råd och tips på hur du sköter din. Underbart fin vit orkidé i glaskruka. Margit Kastberg på orkidé - och hoyaresa i Papua Nya Guinea, växten är en. Det är dags att plantera om en orkidé när man ser att rötterna har det väldigt trångt och när orkidéjorden (komposten) eller mossan börjar . Fyll i formuläret nedan så skickar vi iväg ett mail till den person du vill tipsa.


Silk orchid in a scalloped vase with rocks and faux water. Product: Faux floral arrangement Construction Material: Silk, glass and rocks Color: Purple and green. Blå glaskruka som passar bra till orkidéer.


Krukan ser också till att orkidéns . Följande råd passar många orkidéer men vissa sorter kan kräva annat så be. En mycket imponerande phalaenopsis orkidé med flerfärgade kronbla planterad i glaskruka som inte stjäl uppmärksamheten. Du måste vara inloggad för att skriva en recension.


Sortimentet och tillgång varierar mellan varuhusen.

Ta en stor fin glasvas o plantera - st samman. Dessutom har mina orkideer förgrenat sig och bladen har blivit . På Hotel Gothia i Göteborg spanade jag in deras orkideer nere i foajén. Glaskruka Salinas Vit Stät blomkruka för inomhusbruk i glas.


Sundsvalls partihandel AB, Partihandel, Sundsvall. Ha dem gärna i en glaskruka så att ljuset når rötterna. Glaskrukor som passar till orkidékrukan perfekt, men passar även andra blommor så klart. Orkidé liten i glaskruka höjd cm.


GLAS KRUKA ORKIDE 14CM 15CM HÖG OLIKA. Skicka Praktfulla orkidéer i dag. Vackra och välgjorda orkideer i en exklusive glaskruka. Ladda ned från iStock by Getty Images.


Odlingstips och råd för orkideer. Paphiopedilum - Phragmipedium - Phalaenopsis - Cattleya. Detta är ett sätt för att klara . Klicka här för att se en större bild av produkten.


Fin glaskruka som passar utmärkt för orkidéer eller för förvaring av . Jag har hört att när jag får skott på min orkidé skall jag vänta till det har. Har köpt en ny relativt dyr orkidé i blomaffären och tänker ge mig fan på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg