torsdag 9 mars 2017

Larktra altan behandling

Sibirisk lärk vill gärna spricka och vrida sig. Med en järnvitriol- behandling får man ett snyggt brungrått utseende. Passar följande träslag: tryckimregnerat furu, sibirisk lärk , ädelträ, ceder, ek, kärnfura, thermobehandlat trä.


Träförstärkande rengöring före SiOO:X- behandling. Vill man bara ha Ytskydd Altan till första årets behandling delas ytan med i exemplet. SiOO:X Premium Altan används till tryckimpregnerat furu, lärk , ädelträ, .

En altan eller badtunna i lärkträ kan stå ute hela året utan att det kräver kontinuerligt underhåll tack vare att rötbeständigheten finns naturligt i träslaget. Alla olika träslag kan behandlas med Sioo, till och med tidigare svårbehandlade träslag som ek, lärk och ädelträ som annars mörknar. Har du en altan eller trädäck hemma? Hejsan Jag tänkte skriva några rader om min altan och våra planer.


Vi har en obehandlad trall av lärkträ Inköpt på Beijer som vi lade sommaren . Furu och lärk behöver egentligen ingen behandling , men kommer att gråna. Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Altan Lasyrfärg och Bestå Fönsterfärg. Utan behandling grånar träet, men däcket kan också få stickor och sprickor.

Vilken olja ska jag använda till min altan , som jag tänker bygga? Jag tänkte använda sibiriskt lärkträ , som ska vara ett förhållandevis vanligt . Dags för årets häftigaste utomhusprojekt - bygga altan. Och kom ihåg att sibirisk lärk i första hand är ett träslag o inte en geografisk punkt, . Om du har en gammal nedsliten altan och inte har råd att lägga om trallen kan ett trick vara att köpa läsa trallplattor och lägga ovanpå. Sioo Premium Träskydd Altan Produktblad.


Sioo fungerar utmärkt som behandling till lärk och är beprövat. Ett av de vanligaste alternativen till tryckimpregnerad trall. Byggde ny altan i fjol i sibirisk lärk , och nu ger den massor med stickor i fötterna. Barnen har fått förbud att springa barfota efter att jag fick . Många väljer att behandla nylagd lärk med järnvitrol först innan de Silvertjärar. En ”ullig” yta ser ut som en massa.


Vänta minst ett år innan behandling. Denna behandling kan därefter genomföras med ca 2-års intervall. Trall lärkträ kan användas som golv på altaner och balkonger.


Mats Carlsson, Bygglovs-Matte, byggde sin nya altan i giftfritt trä. Nordisk fura som kiselbehandlats eller ek, lärk och ceder är några exempel .

Du kan också få tryckimpregnerat trä att se ut som lärk eller teak. Ett tips är att satsa på en lasyr som harmonierar med husets fasad – en kall . Då är det dags för en uppfräschning. Så här håller du den fin år efter år.


Vi har ett staket av lärk , som är lika bra efter snart år. Alternativet är ju att man bygger sin altan efter brädornas mått så att man. Därför är grundning av ändträet med en behandling som tränger in i träet mycket viktig.


Sioo impregnering är ett vattenbaserat 2-stegssystem för skydd av trä. Vid behandling läggs först en grundbehandling och därefter en kompletterande . Visst är det härligt att sätta fötterna på en solvarm altan. Kärnfuru, lärk , ek och cederträ är några alternativ.


Familjen Areblad valde lärkträ när de skulle bygga en altan till sin k-märkta villa i Göteborg. I dag finns flera, mijövänligare alternativ till . Frödinge-Brantestad SK, , 1 29. En behandling med järnvitriollösning på en träyta ger efter kort tid en vacker och beständig, brungrå till silvergrå färg.


Bräderna bör behandlas före uppsättning, . Alla våra produkter är nya om inte annat anges, och omfattar minst års garanti. Om dina varor blir defekta inom .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg