fredag 13 maj 2016

Pigmenterad traolja trall

Så oljar du med pigmenterad olja : När man målar med en pigmenterad olja finns det några saker man bör tänka på:. Brun impregnerad trall blir vackert grå med tiden. Den bruna färgen kan bibehållas om träet behandlas med pigmenterad träolja.


Hej, Vi har byggt vår trädäck av räfflad brun tryckimpregnerad trall under april i år. Jag läste att vissa använder lasyr och inte olja.

Pigmenterad olja till tryckt trall ? Handla billig träolja och terrasslasyr på BAUHAUS. Optimera går igenom fördelarna med tryckimpregnerad trall och svarar. Detta är både snyggt och smart eftersom en pigmenterad olja håller sig. Moelven erbjuder ett brett sortiment av brun trall.


Olja in utemöbler, trall , altangolv och andra utsatta träytor så står de emot väder och vind bättre. Här hittar du träolja som passar de flesta olika träslag.

Brunimpregnerat trall blir vackert grå med tiden. Olja alltid in ändträ med grundolja! Sibirisk lärk har en naturligt fet yta som kräver speciell olja eller lasyr med förmåga att tränga in i träet.


Eftersom trä är ett levande material bryts det ned av fukt och mikroorganismer. Därför är det viktigt att underhålla trall och utemöbler. För infärgning av trägolv inomhus. Har du en liten altan räcker det med att olja eller lasera den med en pensel. Thuresson, VD på Grabber, svarar på sju frågor om att skruva trall.


Profil: Fjällpanel, dubbelfaspanel, trall med rundade hörd eller plan bräda. För det första ska trall alltid läggas med virkets kärnsida uppåt. Topptrall och impregnerad brun trall oljas vår och höst med pigmenterad olja.


Veckans tips – olja för utemöbler, balkong och terrass. Jag tänkte därför passa på att tipsa om olja för utemöbler, balkonger och terasser, då jag får många frågor kring detta. Jag ska lägga ny trall på min balkong, ska man olja den direkt om man vill ha den pigmenterad eller vänta tills nästa år?


Den vanligaste typen av träolja för utvändigt trä är baserad på alkydolja,.

Stort sortiment av produkter från Olja Nordsjö Tinova Uv Super Terrace Ofärgad. När regnet kommer är det bra att vara förberedd. Hos Beckers hittar du färg, olja och lasyr som skyddar dina utemöbler, terrass och altan. Trall tryckimpregnerad med brun rillning i dimensionerna 28x1mm blir vackert.


Denna film yta måste först slipas bort innan ni kan behandla er trall med tex vår lasyr Terrass eller med pigmenterad träolja. All vår trall är impregnerad enligt träskyddsklass NTR AB och ska användas ovan mark. UTEMÖBLER, TRALL OCH BRYGGOR En behandling med träolja , lack. Vill man bara att träet med tiden . En färg skyddar träet bättre mot solsken än pigmenterad olja eller en . En trall kan förändras tio gånger snabbare än jämförbara på annan plats.


Kan eventuellt oljas in med pigmenterad olja för att behålla färgen. På det lade jag pigmenterad träolja på två tredjedelar av virket. Trall är hyvlat och impregnerat furu virke från nordiska skogar, vi säljer trall av flera kvalitéer från både. Jämför priser och läs recensioner på Virke.


Montering- och underhållsråd - Trall. En trall som är placerad under tak, och därmed inte utsätts för regn och sol,. Om trallen behöver tillföras lite uppfräschande färg, använd pigmenterad träolja. Om den ursprungliga färgen skall behållas måste IW Thermotrall oljas in med antingen en olja med bra UV-skydd eller med en pigmenterad olja. Trallskruv och Profix fästsystemet ingår ej.


Virket bör behandlas med pigmenterad träolja för att skydda dem mot solens UV-strålning och luftburna föroreningar. Ingarp brun trall är en förädling av furu från svenska skogar. För att trallen ska behålla sin bruna färg behöver man underhålla virket med en pigmenterad olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg